Ceo Film o Festivalu pogledajte OVDE

Učesnici na Festivalu

Za sve vas koji iz nekog razloga niste mogli da budete u Trsteniku tokom Festivala ekstremnnih sportova na ovoj stranici moći ćete da pratite dešavnja iz minuta u minut. Dan prvi
- Festival je zvanično otvoren. Avantura počinje!
- Srđan Radojko izvodi akrobacije jedrilicom u znak dobrodošlice.
- Petar loncar je poleteo paraglajderom i izvodi ono što se viđa samo na svetskim takmičenjima akro pilota paraglajdera.
- B.A.S.E. skakči su na dimnjaku toplane, na 104 metra visine. Ono malo prolaznika koji nisu obavešteni o namerama naših skakača sa nevericom gledaju u njih. Branislav Aćimović, Igor Jeremić, Petar Lončar, Uroš Praš i Igor Palijaš sa zemlje zgledaju relaksirano, međutim svi znamo da doza adrenalina dostiže svoj maksimumum dok čekaju dobar vetar!
- Skočili su!!!
- Svih pet B.A.S.E. skakača uspešno su se prizemljii. Bravo momci!
- Na obali Morave gužva na veštačkoj steni širine 6 i visine 12 metara. Svi žele da iskoriste priliku i isprobaju svoju spretnost na steni. Članovi Parkour kluba, vodeći računa o bezbednosti svih učesnika, sa ogromnim strpljenjem udovoljavaju želji svakog posetioca.
- Prezentacija Slickline je u toku. Postavljen je slack dužine 100m na visini od nekoliko metara od nivoa vode. Mnogo pokušaja, mnogo padova u vodu, ali ima i onih kod kojih se prepoznaje talenat za ovu vrstu sporta. Adrenaline tim će možda dobiti nove članove
- Otpočinje prezentacija Zorbinga koji predstavlja hodanje po vodi u providnom balonu. Najmladji posetioci festival su oduševljeni što mogu da se oprobaju u ovoj disciplini
- Sumrak, pripreme za večernji kncert i dobru muziku
- Četiri sata je posle ponoći, uživanje u muzici i dalje traje, ali bar nekoliko sati sna nam je neophodno da se pripremimo za sutrašnji dan, nove avanture i visok nivo adrenalina.

Dan drugi
- Jutro. Nakon doručka krećemo ka Aerodromu Trstenik, zoni adrenalnskog naboja.
- Na aerodromu smo. Zoran Krumov, Dušan Đorđević i Petar Lončar piloti paraglajdera izvode tandem letove paraglajderom. Posetioci Festivala uzbuđeni. Većina njih će prvi put poleteti
- Preko 40 ljudi je dobilo priliku da oseti čari paraglajdinga. Pre nego što se vratimo na obale Morave očekuje nas još jedan nastup akro pilota Petra Lončara
- Petar je u vazduhu, pravi savršene akrobacije ostavljajući dim za sobom. Izgleda neverovatno i zaista je nemoguće opisati rečima.
- One koji nisu bili spremni da se upuste u tandem letove, ostavljamo pilotima Aero kluba Trstenik koji će im prirediti panoramsko razgledanje grada
- Vraćamo se na obale Morave
- Mladen Jovanovic je izveo downhill spust sa Grabovačkog brda
- Danas je važan dan za ekstremni sport. Naši sportisti su osmislili novu discipline X3M dušeking koja će sledeće godine poprimiti takmičarski karakter. Za narednu godinu potrebno vam je plovilo, dušek na naduvavanje, jedna metla i jedna kesa, dobra volja, osmeh, i iskustvo u veslanju metlom. Vežbajte!
- Prelazimo na prezentaciju Rope jumpa. Na Trsteničkom mostu desetine hrabrih i stotine posmatrača
- Nemanja Čizmič je odradio backflip sa ograde mosta i skakanje je moglo da počne
- Ponovo sumrak, Rope jump i dalje traje
- U međuvremenu, sa svih strana dobijamo pohvale za organizaciju i atmosferu na festival. Ponosni smo. Hvala vam!
- Noć, vreme je za najteže, za rastanak i kraj ovog izveštaja. Rečima je nemoguće verno opisati sve što se na Festivalu ekstremnih sportova dešavalo. U toku je montaža filma koji će bolje prikazati atmosferu. U međuvremenu pgledajte trejler i smatrajte se pozvanim na sledeći Festival ekstremnih sportova Trsteniku.
Veliko hvala učesnicima, hvala i posetiocima.

Vidimo se sledeće godine!

f1 (25K) f2 (30K) f3 (13K) f4 (16K)
f5 (21K) f6 (15K) f7 (10K) f8 (17K) f9 (30K) f10 (24K) f11 (22K) f12 (29K) f13 (23K)

acimovic branislav Branislav Aćimović, Srpski BASE #1
Rodjen 1974. godine u Kragujevcu. Padobranstvom se bavi od 1997. godine. Discipline: Formacije u slobodnom padu, Skok na cilj, Letenje odelom za promenu aerodinamike tela (Wingsuit). Učestvovao na mnogim državnim, evropskim i svetskim takmičenjima na kojima je i visoko odlikovan u disciplini Wingsuit- distance. BASE skakanjem se bavi od 2006. godine. Član je svetske Pro BASE federacije i prvi skakač srpske nacionalnosti koji je učestvovao na svetskom takmičenju u BASE skokovima.
Trenutno na svetskoj listi nalazi se na 28. mestu.

loncar petar Petar Lončar (26)
Jedan od najbolji akro pilota paraglajdera u svetu. Lončar ume da izvede sve trenutno moguće trikove u akrobatskom paraglajdingu, uključujući i ubedljivo najteži - infinity tumbling (beskonačno okretanje). Prvi je pilot iz Srbije koji je leteo na Himalajima 2010. godine, a 2011. godine skočio je paraglajderom iz helikoptera u Francuskoj. U prethodnoj godini učestvovao je na svetskom kupu Paranoia Acrobatixx u Austriji i Acro wing tour u Francuskoj gde je u ukupnom plasmanu završio na 10. mestu. Od nedavno je počeo da izvodi i BASE.

Igor Jeremić, Srpski BASE #3
Rođen 1976. godine u Beogradu. Padobranstvom se bavi od 2006 godine. Discipline: Videografija, Skok na cilj, Formacije u slobodnom padu, Letenje odelom za promenu aerodinamike tela (Wingsuit). Uglavnom opredeljen za videografiju. Učestvovao na više takmičenja u zemlji i inostranstvu. BASE skakanjem bavi se od 2011. godine.

Nebojša Jandrić, Srpski BASE #4
Rodjen 1968. godine u Jajcu. Skočio svoj prvi padobranski skok još davne 1987 god u Novom Sadu, aktivno se bavi padobranstvom od 1993 god. Bio pripadnik 63. Padobranske brigade 11 godina, bio član vojne padobranske sportske ekipe "Nebeske Vidre" 12 godina, član državne padobranske reprezentacije u raznim padobranskim disciplinama, trener i selektor državne reprezentacije za disciplnu "relativ četvorka" ( RW 4 -WAY). Nastupao na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim padobranskim takmičenjima uključujući državna, Evropska i svetska prvenstva sa kojih je ukupno doneo više od 30 zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja. Ujedno i nosilac državnog rekorda u visini iskakanja, 2004. godine izveo skok sa visine od 9.205 metara bez kiseoničke opreme. Nosi zvanje civilnog padobranskog instruktora, vojnog padobranskog instruktora pve klase, tandem instruktora, a trenutno radi kao test padobranac - ispituje nove tipove padobrana. Nedavno je u svoju padobransku knjižicu upisao i jubilarni 3.000-ti skok. BASE skaknjem bavi se od 2013. godine.

Milan Todorović, Srpski BASE #5
Rodjen 1974. godine u Sarajevu . Padobranstvom se bavi od 1990. godine. Discipline: Videografija, Skok na cilj, Formacije u slobodnom padu, Canopy piloting, Letenje odelom za promenu aerodinamike tela (Wingsuit). Nastavnik padobranstva sa američkom dozvolom, tandem instruktor, kamerman i instruktor letenja u vazdušnom tunelu. Visoko odlikovan u više disciplina u padobranstvu. Državni rekorder u disciplini Grupni likovi u slobodnom padu. BASE skakanjem bavi se od 2013. godine. Od dodatnih aktivnosti bavi se paraglajdingom i instruktor je ronjenja.

cizmic nemanja Nemanja Čizmić
Višestruki prvak Srbije u disciplinамаTežinsko i Brzinsko penjanje, Bouldering. Preko 50 osvojenih medalja, trofeja, pehara i diploma. Treće mesto na South Championship South-East Europe in Sport Climbing. Apsolutni prvak Srbije i Crne Gore. Osnivač Penjačkog kluba “Climbing Tribe”. Predsednik takmičarske komisije Ujedinjene sportsko penjačke federacije Srbije. Član Komisije za sportsko penjanje Planinarskog saveza Srbije. Prvi Highline u Srbiji - 2012. godine, Prvi Rope jump u Srbiji - 2013. godine.

×